Сильний вітер здув стіну Трампа уздовж кордону з Мексикою

Сильний вітер пошкодив частину кордону Дональда Трампа між США та Мексикою, повідомляє The Guardian з посиланням на американських прикордонників.

Сталеві панелі висотою понад 9 метрів нахилені в одну сторону на кордоні між каліфорнійським містом Калексіко і Мехікалі в Мексиці.

Ця частина стіни ще не була завершена.

«На щастя, мексиканська влада швидко відреагувала та зуміла відвести трафік з прилеглої вулиці», – сказав в інтерв’ю Los Angeles Times американський прикордонник Карлос Пітонес.

А також додав, що панелі були перебудовані за допомоги мексиканців.

Адміністрація Дональда Трампа хоче побудувати стіну на 3000-кілометровому кордоні з Мексикою. Будівництво нової стіни є головною обіцянкою Трампа під час його президентської кампанії 2016 року. Він планував використати 5,7 мільярдів доларів з федеральних надзвичайних фондів для будівництва своєї “красивої” стіни. Але пізніше він відмовився від своїх амбіцій побудувати бетонну стіну і замість цього зводив бар’єр там, де на кордоні не було ніяких перешкод.

«Бар’єр або стіна можуть бути зроблені зі сталі, а не з бетону, якщо вони будуть краще працювати», – заявив лідер США на початку цього місяця.