Скасовано відкриття Балі для туристів

“Влада Індонезії відмовилася відкрити курортний острів Балі для іноземних туристів, як планувалося на початку липня. Як пояснив міністр з морських справ та інвестицій Лухут Бінсар Панджітан, який очолює міжурядову групу по боротьбі з коронавірусом, це пов’язано з швидким розповсюдженням штаму Delta”, – повідомляє Jakarta Post.

«Відкрити острів неможливо, тому ми більше не розглядаємо такі плани», – сказав чиновник.

За його словами, «першочерговим завданням є утримання коронавіруса і збільшення частки вакцинованих». Він також попередив, що «число інфікованих буде збільшуватися, і наступні два тижні будуть критичними для нормалізації ситуації».

З 3 липня влада ввела жорсткі соціально-економічні обмеження в провінції Балі і на острові Ява. За даними місцевої неурядової організації LaporCOVID-19, більше 260 чоловік на острові Ява померли в червні, не отримавши вчасної медичної допомоги.

За словами спостерігачів, місцеві лікарні заповнені на 90%.

З початку пандемії в країні підтверджено понад 2,2 мільйона випадків зараження, в результаті зараження померли 60 тисяч осіб. Індонезія посідає друге місце в Азії після Індії за кількістю інфекцій і смертей.