Німеччина розпочинає вакцинацію в грудні

“Німеччина може почати вакцинацію проти COVID-19 вже в наступному місяці”,- повідомив Reuters міністр охорони здоров’я Йенс Спан.

«Є підстави для оптимізму, що в цьому році в Європі будуть схвалені вакцини»,- сказав Спан в інтерв’ю RedaktionsNetzwerk Deutschland: “І тоді ми можемо почати вакцинацію прямо зараз».

Він сказав, що попросив німецькі землі підготувати свої центри вакцинації до середини грудня, і що все йде добре. «Я вважаю за краще, щоб центр вакцинації був готовий на кілька днів раніше, ніж буде затверджена вакцина, яка не використовується негайно»,- додав він.

За словами Спана, Німеччина замовила понад 300 мільйонів доз вакцин через Європейську комісію, додавши, що цього більш ніж достатньо, і навіть є можливість поділитися з іншими країнами.

Раніше в цьому місяці Німеччина ввела місячну часткову блокаду в спробі приборкати новий спалах вірусу. У той час, як школам, підприємствам і магазинам було дозволено залишатися відкритими, бари, ресторани і розважальні заклади були закриті. Ці заходи викликали протести.

Також в грудні планують зробити щеплення і інші країни Європи. Серед них Великобританія і Іспанія.