Туристичний сектор української економіки виходить із крутого піке

Істотна прибавка до державного бюджету від туристичного сектору економіки України зросла за минулий рік у два з половиною рази.

Не тільки українські туристи їздять за кордон для того, щоб подивитися різні пам’ятки архітектури, побувати у визначних місцях і просто відпочити, а й громадяни з інших країн починають все більше приїжджати до нас у гості, залишаючи, при цьому, чималі гроші в готелях, ресторанах, кафе, музеях і т. д.

Збільшення числа туристів безпосередньо вплинуло на суттєве зростання доходів до бюджету України. Згідно з оновленими статистичними даними, які на сьогоднішньому засіданні уряду озвучив перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, надходження від суб’єктів господарювання туристичної галузі до бюджету в 2018 році в цілому зросли до 4,2 мільярда гривень. У 2017 році цей показник становив 1,7 мільярда гривень. Високопоставлений чиновник підкреслив, що «надходження від суб’єктів господарювання туристичної галузі до зведеного бюджету держави в 2018 році зросли на 250 відсотків».

Також важливими є рішення уряду України щодо гармонізації 18 стандартів в сфері туризму і курортів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в японському місті Камакура на знаменитій вулиці Коматі, популярній серед іноземних туристів, заборонено прогулюватися і заодно на ходу перекушувати.

Тривалий вихід Великобританії з Євросоюзу ніяк не вплинув на популярність  серед іноземних туристів Лондона, який знаходиться на першому місці в рейтингу, складеному онлайн-сервісом TripAdvisor.