Мерії Мадрида не подобаються економні туристи

Тепер бюджетним туристам буде складніше знайти житло під час подорожі до столиці Іспанії.

Влада іспанської столиці задумалася над тим, як би ускладнити життя для тих мандрівників, які хочуть побачити пам’ятки міста, але мають у своєму розпорядженні невеликі суми грошей. Мерія Мадрида прийняла план, який передбачає істотне обмеження зростання числа так званих «туристичних квартир».

Після цілком ймовірного затвердження цього плану більшістю депутатів міської ради, з 10 тисяч квартир, які на сьогодні доступні для бюджетних туристів, заборона буде стосуватися 95 відсотків із них.

Ймовірна заборона на оренду квартир крім туристів б’є і по орендодавцям, для яких здача квартир була гарним способом поповнення сімейних бюджетів. Головна вимога, яка негативно вплине на обидві сторони – це, те, що квартири можуть здаватися в оренду на термін, який не може перевищувати 90 днів на рік. Якщо ж цей ліміт перевищено, то така діяльність вже підходить під категорію комерційної, а це інша ліцензія і зовсім інші податки. Передбачається, що в майбутньому ліцензії повинні отримуватися не в разі перевищення тримісячного терміну, а з самого першого дня.

Також однією з вимог, яка автоматично відсікає велику кількість квартир, що здаються, є те, що апартаменти для туристів повинні мати окремий вхід, а ті, хто в них живе, не повинні «перетинатися» з сусідами і не можуть користуватися загальними ліфтами.

План мерії зачіпає тільки три центральних райони Мадрида. Однак багато експертів впевнені, що його реалізація призведе до великих втрат для місцевого бюджету, що стане приводом для судового позову.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Лондон залишається одним з найпопулярніших міст серед туристів, навіть не дивлячись на Brexit.

Для зручності українських туристів, які приїжджають до Відня, в одному з найзнаменитіших музеїв країни буде працювати аудіогід на українській мові.