Амстердам стане для іноземних туристів ще дорожчим

У мерії Амстердама вирішили в черговий раз підвищити туристичний податок. Тепер він буде найбільшим серед європейських міст.

Місцева влада Амстердама вирішила скористатися тим, що місто є одним із найпопулярніших серед туристів з усього світу, кількість яких з року в рік тільки збільшується.

Так, починаючи з 2020 року, туристичний податок знову істотно виросте. На сьогоднішній день за проживання в готелях, хостелах і в квартирах ті, хто приїжджає в Амстердам, від загального рахунку доплачують 7 відсотків. До цієї немаленької суми додадуться ще 3 євро за ніч. Таким чином, туристичний податок в Амстердамі стане найбільшим у Європі.

Після нововведення для того, щоб переночувати в однозірковому готелі в столиці Нідерландів, потрібно буде заплатити більше, ніж в п’ятизірковому готелі будь-якого іншого європейського міста.

Навіть ті туристи, які захочуть ночувати в Амстердамі в наметі, повинні будуть доплатити 1 євро за ніч. Крім цього, податок на оренду квартир піднімуть на 10 відсотків.

Згідно підрахунків, новий туристичний податок поповнить міську скарбницю на 100 мільйонів євро на рік. Влада Амстердама планує направити ці гроші на реставрацію історичних будівель, очистку каналів і парків від сміття та інше.

У мерії Амстердама вже не перший рік думають над тим, щоб зменшити кількість туристів. Вводяться різні суворі заборони і обмеження, підвищується плата за послуги. Однак поки ці заходи не дали відчутних результатів. Число бажаючих побувати в столиці Нідерландів зростає як на дріжджах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мер Амстердама Фемке Халсема оголосила, що планує зміни в знаменитому районі червоних ліхтарів.

Скоро в Парижі вже не можна буде покататися на великих туристичних автобусах для екскурсій по центральній частині міста. В мерії розробляють нові правила.