Мердок створив конкурента Google і Facebook

Медіа-холдинг Руперта Мердока News Corp випускає новий сервіс агрегації новин, який розглядається як альтернатива Google і Facebook.

Веб-сайт Knewz.com був створений для отримання новин з широкого спектру джерел, а послуга не містить тендерних повітряних куль і вертикалей без контенту, який не подобається багатьом проникливим читачам і розумним видавцям, стверджує сайт.

Агрегатор пропонує контент з більш ніж 400 видавців з різних публікацій і тем. Внески варіюються від великих видань, таких як» Вашингтон пост”, до місцевих ЗМІ, таких як Anchorage Daily, або онлайн-порталів, таких як ліва газета Daily Kos або консервативний федераліст.

В оголошенні агрегатора говориться, що заголовки будуть генеруватися з використанням як штучного інтелекту, так і редакторів, причому технологія постійно сканує «тисячі реальних джерел новин», які надають «широкий спектр щоденних новин».

Агрегатор є конкурентом Google і Facebook, платформ, на яких читачі отримують найбільшу кількість новин і які, на думку багатьох фахівців в області ЗМІ, руйнують журналістський бізнес через високий прибуток, яким вони не діляться з видавцями.

“Сайт призначений для читача з першого погляду, щоб охопити більше заголовків. Представлені видання з широким спектром політик і регіонів, великі видавництва не мають переваг перед маленькими», – сказав Роберт Томпсон, генеральний директор News Corp.