Зареєстрована друга російська вакцина з Сибіру

“Президент Росії Володимир Путін оголосив вчора, що в його країні зареєстрована друга вакцина проти коронавірусної інфекції”, – повідомляє ТАСС.

За словами глави держави, новий препарат для профілактики інфекційного захворювання – це робота вчених інституту в Новосибірську і називається «ЕпіВакКорона» (від слів «Епідемія», «Вакцина» і «Коронавірус»).

«Третя вакцина вже готується. Над нею працюють фахівці з Москви»,- додав президент на засіданні уряду в Москві.

Віце-прем’єр, колишній міністр охорони здоров’я Тетяна Голікова пояснила, що “клінічні випробування Центру Чумакова на першому і другому етапах, що проводяться на медичних базах в Новосибірську, Санкт-Петербурзі і Кірові, ймовірно, завершаться в грудні”.

Вона додала, що в найближчому майбутньому в Центрі вірусології та біотехнології Vector буде зроблено 60 000 доз вакцини. За її словами, після цього почнуться «післяреєстраційні клінічні випробування» в різних регіонах Росії за участю 40 тисяч волонтерів.

Москва анонсувала препарат, розроблений в країні 11 серпня. Інформація піддалася критиці з боку багатьох вчених за межами Росії. На той момент Sputnik V пройшов не всі стадії тестування.