Десять людей загинули в результаті аварії двох афганських військових вертольотів

“Два афганських військових вертольота зіткнулися в південній провінції Гільменд, в результаті чого загинули десять осіб”, – повідомили в міністерстві оборони країни і місцеві офіційні особи.

М-17 радянських часів перевозили поранених солдатів, які брали участь у боях, що відновилися між урядовими військами і провінційними талібами. Причиною катастрофи Міністерство оборони Афганістану вважає технічні проблеми, що виникли вчора пізно ввечері, коли вертольоти вилетіли з округу Нава.

Талібан контролює близько 80 відсотків території Гильменду і в минулому році організував кілька нападів на столицю провінції Лашкар Гач. Атаки були відбиті урядовими силами, які контролюють тільки регіональні центри провінції.

“Генерал Асадулла Халід, який на даний час виконує обов’язки військового міністра, відвідав Лашкар Гач, щоб обговорити ситуацію в Гильменді”, – повідомило міністерство. Представник губернатора провінції заявив, що в останні тижні таліби почали скоординовані атаки в різних частинах провінції, які в останні дні почастішали.

За словами представника місцевої влади, який побажав залишитися неназваним, ці два вертольоти несли афганських спецназівців для відбиття атак талібів в Нава, а також евакуювали поранених солдатів на зворотному шляху.

Бойові дії почалися на півночі Афганістану після того, як таліби напали на сили безпеки в повіті Гузерга-і-Нор в провінції Баглан. “Щонайменше шість співробітників сил безпеки були вбиті і двоє поранені”, – повідомив представник поліції провінції. Урядові підкріплення були послані, тому що битва все ще тривала.

У західній провінції Герат було вбито п’ятьох дітей і поранені 10 мирних жителів, коли автомобіль, який прямував на весілля в інше село, вибухнув на придорожній міні.

“А в східній провінції Лагман троє мирних жителів загинули і 14 отримали поранення в результаті вибуху вибухового пристрою, прикріпленого до поліцейської машини”, – повідомив представник місцевої поліції.

Ніхто ще не взяв на себе відповідальність за вибухи в Гераті і Лагмані.