ООН: “45 миллионов человек во всем мире рискуют умереть от голода”

45 мільйонів людей у ​​43 країнах перебувають «на межі голоду», і лише за останній рік ця цифра збільшилася майже на 3 мільйони, попереджає Всесвітня продовольча програма ООН.

«Військові конфлікти, зміна клімату та COVID-19 різко посилюють голод. За останніми даними, понад 45 мільйонів людей перебувають на межі голоду», – сказав Девід Біслі, виконавчий директор програми, слова якого цитує Deutsche Welle.

Ситуація в Афганістані відіграла важливу роль у зростанні минулого року. Захоплення влади талібами залишило у багатьох жителів країни невпевненість у своїх засобах існування.

«Конфлікти, спричинені діяльністю людини, є причиною нестабільності та підживлюють нову руйнівну хвилю голоду, яка загрожує затопити світ», – сказав Бізлі. «Ціни на пальне зростають, ціни на продукти харчування зростають, добрива стають дорожчими, і все це впливає на нові кризи, такі як криза, що розвивається в даний час в Афганістані, а також на давні надзвичайні ситуації, такі як Ємен та Сирія», – додав він.

Світова продовольча програма ООН збільшила підтримку майже 23 мільйонів людей, які потребують допомоги в  Афганістані після приходу до влади талібів.

Зараз Афганістан стає «найбільшою гуманітарною кризою у світі», і його потреби перевищують потреби інших країн, що найбільш постраждали, це ясно з даних програми.