Кремль: Росія не відправить силовиків до Білорусі

“Росія не бачить необхідності надсилати правоохоронні органи для допомоги Білорусі, оскільки ситуація в країні зараз стабільна і перебуває під контролем”, – заявив секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Під час телефонної конференції з журналістами Пєсков сказав, що білоруські сили безпеки і керівництво країни тримають ситуацію під контролем «досить надійним чином».

Минулого тижня президент Росії Володимир Путін сказав, що Кремль створив спеціальні поліцейські сили для підтримки Лукашенко на його прохання, але сказав, що вони не будуть розгорнуті, якщо заворушення в Білорусі не вийдуть з-під контролю (він мав на увазі цивільні безлади, що спалахнули в Мінську після президентських виборів). У Білорусі цей крок вітали, але засудили НАТО і Європейський союз.

Дмитро Пєсков також зазначив, що Москва готова посприяти у внесенні змін до Конституції Білорусі, якщо цього вимагатиме президент Олександр Лукашенко.

Рейтер нагадує, що раніше в цьому році Росія схвалила зміни у своїй конституції, які дозволяють Путіну залишатися при владі до 2036 року в разі обрання на новий президентський термін.