ОАЕ подолали кризу COVID-19

“Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) оголосили, що подолали кризу COVID-19, зареєструвавши в цьому місяці найнижче число інфікованих з літа минулого року”, – повідомляє AFP.

«Я хотів запевнити вас, що наше життя має повернутися в нормальне русло», – сказав спадкоємець престолу Абу-Дабі Мохаммед бен Заїд в кадрах, опублікованих офіційним інформаційним агентством WAM.

«Відбулися деякі зміни в тому, як ми працюємо, в навчанні наших дітей і в нашому особистому житті, але ми дякуємо Богові за все», – додав де-факто правитель ОАЕ.

«Ми також дякуємо Богові за те, що подолали цю кризу … благополучно, в доброму здоров’ї і з досвідом, за який ми заплатили високу ціну, але багато чому навчилися», – сказав спадкоємець престолу.

У семи еміратах ОАЕ в цьому місяці зареєстровано менше 200 нових випадків зараження коронавірусом – це найнижчий показник з серпня минулого року.

Хоча життя в ОАЕ багато в чому нормалізувалася, в Еміратах зберігаються строгі правила носіння масок і соціального дистанціювання.

Дубай розраховує на шестимісячну виставку Expo 2020 Dubai, яка відкрилася 1 жовтня з річної затримкою, щоб залучити мільйони відвідувачів і стимулювати економіку, що постраждала від пандемії.

Значною мірою покладаючись на туризм, емірат був одним з перших напрямків, які відкрили свої двері для мандрівників, приймаючи туристів в липні минулого року – всього через кілька місяців після початку пандемії.

Сусідній емірат Абу-Дабі був більш обережним, залишаючись закритим до грудня.

На сьогоднішній день в ОАЕ зареєстровано понад 737000 осіб, інфікованих COVID-19, з яких тільки 2104 померли.