Росія оголосила: ми завершимо всі клінічні випробування вакцини проти COVID-19 до кінця липня

“Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології при Міністерстві оборони Росії завершить всі клінічні випробування вакцини COVID-19 до кінця липня”, – повідомив Сергій Борисович, керівник Центрального науково-дослідного інституту Міністерства оборони Росії.

«На даний час Міністерство оборони спільно з Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології завершило доклінічні випробування експериментального зразка вакцини COVID-19. Всі необхідні клінічні випробування за участю добровольців повинні бути завершені до кінця липня », – сказав Борисович в інтерв’ю газеті “Красная звезда”.

В рамках доклінічних досліджень фахівці 48-го Центрального науково-дослідного інституту Міністерства оборони Російської Федерації провели дослідження на двох видах тварин – мавпах і хом’яках.

«В ході досліджень було доведено безпеку та захисну ефективність препарату. На підставі результатів цих досліджень було підготовлена науково-технічна документація для отримання дозволів на проведення клінічних випробувань»,- пояснив Борисович.

Міністерство оборони Росії оголосило, що випробування вакцини проти коронавіруса почнуться за участю військових добровольців 3 червня.