Сенат США прийняв законопроект на підтримку прав людини в Гонконзі

Прийнятий Сенатом США законопроект, дозволить ввести санкції проти чиновників з Китаю і Гонконгу, які зневажають права людини.
Після кількох місяців протестів в напівавтономному регіоні Китаю, Сенат США голосує за права людини і демократію в Гонконзі. Тепер законопроект повинен бути представлений на затвердження в Палату представників. Так американські законодавці намагаються підтримати народ Гонконгу.
Законопроект дозволить ввести санкції проти посадових осіб в Китаї та Гонконгу, які порушили права людини, і зажадати щорічного перегляду торгового статусу, наданого Гонконгу Вашингтоном.
Однак аналітики вважають, що така міра надасть мінімальний вплив на економіку Гонконгу.
Лоуренс Ма, голова Фонду легального обміну в Гонконзі заявив: «Оскільки Гонконг перейшов на індустріальну і туристичну економіку і має сильний фінансовий ринок, важливість експорту значно знизилася».
У відповідь на законопроект, прийнятий в США, уряд Китаю пообіцяло вжити відповідних заходів (не уточнюючи, яких саме). МЗС Пекіна назвав інцидент в Гонконзі внутрішньою справою і попередив, щоб США дотримувалися позиції невтручання.