Українці лідирують за кількістю оформлених дозволів на роботу в Польщі

Згідно з оновленими статистичними даними, три чверті всіх дозволів на роботу, які були видані протягом січня-червня 2019 року, отримали українські трудові мігранти.

Судячи з того, скільки в Польщі видається дозволів на роботу іноземцям, ця країна Європейського союзу не збирається здавати лідируючі позиції за кількістю трудових мігрантів із третіх країн.

Оновлені дані статистики показують, що в першому півріччі цього року в Польщі було оформлено і видано більше 217 тисяч дозволів на роботу для іноземних фахівців. При цьому 75 відсотків з цієї рекордної кількості дозволів отримали трудові мігранти, які приїхали з України.

На думку експертів і спостерігачів, ці дані показують, що кількість іноземців, які вважають за краще шукати в Польщі легальну роботу на постійній основі з можливістю подальшого оформлення посвідки на проживання, з року в рік тільки збільшується.

Президент однієї з польських компаній, яка займається працевлаштуванням іноземців, Кшиштоф Інгльот підкреслив, що намітилася чітка тенденція на поділ працівників, які приїжджають з України на дві групи: перша група – це працівники, які приїжджають на кілька місяців або на сезон, а друга – це ті українці , які вибирають Польщу як країну для довгострокового перебування з перспективою оформлення посвідки на проживання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 199 тисяч українців вже оформили посвідку на проживання в Польщі.

У польському уряді вирішили створити повний реєстр іноземних громадян, які живуть і працюють в Польщі.