У лікарні Петркува Трибунальського будуть працювати лікарі з України

Керівництво Poviat Health Care Center в Петркуве Трибунальськом приймає на роботу медичний персонал з України в усі відділення.

медицинский персонал с Украины

На даний момент наймають фахівців з України (які мають Польську картку) в медичних установах Петркува на випробувальний термін. Цей вид співпраці є однією з цілей візиту делегації Української Полонії з Рівного. Польська держава пропонує багато зусиль для того, що б залучити працівників з України. В цьому році в польській медицині влади обіцяють зробити багато реформ, нещодавно повідомлялося про те, що незабаром у польських лікарнях медсестер замінять опікуни, це одна з реформ, яку заплановано на 2018 рік.

– Самоврядування Петркувского повіту зробить все можливе, щоб допомогти полякам в Україні, – заявляє староста Станіслав Кубала.

У Центрі охорони здоров’я повіту, перш за все, приймають лікарів зі спеціальністю в галузі ендокринології.

Лікарі з Рівного мали можливість побачити відділення в поветовой лікарні. Багатьох дуже вражають умови роботи та обладнання, якими володіють місцеві лікарі. «Я буду прагнути повернутися сюди і побити стежки для моїх колег з Рівного якомога швидше », – ділиться враженнями лікар з Рівного, отведавший лікарню в Петркуве.

Джерело: rynekzdrowia.pl