Куба без шкіл, поки все діти не будуть вакциновані

“Куба не відкриє свої школи, поки всі діти не будуть вакциновані. Про це повідомила міністр освіти Ена Ельза Веласкес. Вона сказала, що перший день в школі буде наступного понеділка, але заняття будуть починатися віддалено”, – повідомляє AFP.

«Ми знаємо, що кубинські сім’ї дуже стурбовані відновленням занять. Важливо оголосити, що навчальний рік розпочнеться 6 вересня, але уроки будуть транслюватися в інтернеті», – цитує її слова 24 Chassa. Міністр уточнила, що вакцинація школярів буде проходити в три етапи, починаючи з найстарших.

Куба розробляє власні вакцини проти коронавіруса. Дві з них – Абдалла і Соберана – були дозволені органами охорони здоров’я для використання в екстрених випадках.

Школи на Кубі закриті з березня 2020 року, щоб запобігти поширенню коронавіруса. На Кубі, якій спочатку вдалося контролювати пандемію, з липня збільшилася кількість випадків зараження через варіант Дельта.

З початку пандемії в країні зареєстровано 652 855 випадків зараження, з яких 5 303 закінчилися смертельним результатом. Через затримку кампанії вакцинації імунізовані тільки 30 відсотків населення.