Систему «все включено» у Туреччині хочуть обмежити

Те, що добре і корисно одним, не зовсім влаштовує інших. У Туреччині все частіше обговорюється питання про те, щоб, якщо не відмінити, то хоча б істотно обмежити використання готелями послуги «все включено», яка так подобається відпочиваючим.

Представники торгово-промислових палат популярних турецьких курортів Сід та Аланія звернулися до влади з проханням переглянути стандарти системи «все включено», яку практично повсюдно використовують місцеві готелі.

У Торгово-промисловій палаті цих туристичних регіонів вважають, що міністерство туризму і культури Туреччини повинно визначити райони, в яких ця система не буде шкодити місцевим підприємцям.

На думку турецьких бізнесменів, система «все включено» завдає істотної шкоди місцевим ремісникам і торговцям. Вони стверджують, що туристи, які купують такі тури, майже не виходять із готелів, щоб купити різні товари. Через це у підприємств, які орієнтовані на туристів, спостерігається значне зниження доходів.

Кожна сторона відстоює свою точку зору. У відповідь на заяви підприємців, представники турецьких готелів відповідають, що причина падіння заробітку у торговців зовсім не система «все включено», а те, що підвищуються витрати туристів на відпочинок і у них залишається менше грошей на розваги, екскурсії та походи за покупками. Ціни в 2019 році на проживання в турецьких готелях виросли в середньому на 15 відсотків.

Кожна сторона має свої аргументи, проте останнє слово за місцевою владою – як вона вирішить, так і буде.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що туристичний сезон в Туреччині цього року настільки вдалий, що експерти прогнозують, що вартість турів і далі буде підвищуватися.

Для того, щоб туристи з усього світу із ще більшим бажанням приїжджали і витрачали свої гроші, в Дубаї для них вводять 30-денну безкоштовну ліцензію на алкогольні напої.