Польський уряд хоче взяти всіх трудових мігрантів на облік

В уряді Польщі вирішили серйозно зайнятися трудовими мігрантами, в тому числі і з України.

Польський уряд розробив нову програму імміграційної політики, яку має намір реалізовувати найближчим часом. Одним з нововведень буде створення повного реєстру іноземних громадян, які живуть і працюють в Польщі. Планується, що дані реєстру будуть доступні співробітникам всіх відомств, які будь-яким чином причетні до роботи з іноземними громадянами.

Нова ініціатива польського уряду передбачає посилення контролю за перебуванням кожного іноземного громадянина, який приїхав до Польщі.

У документі наголошується, що регулюватися буде не тільки те, хто приїде до Польщі на роботу і де буде працювати, але також і те, хто запрошує іноземного громадянина.

Керівництво міністерства внутрішніх справ і місцевих адміністрацій пропонує створити спеціальну централізовану установу, яка буде збирати інформацію про те, які фахівці потрібні польським роботодавцям, щоб швидше заповнювати вакансії.

Також у проекті відзначається, що «це має обмежити негативні явища. Агентства з працевлаштування повинні в цій моделі бути тільки підтримкою для центральної установи, виступаючи в якості субпідрядників».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські громадяни складають найбільшу групу тих іноземців у Польщі, які платять внески до Установи соціального страхування (ZUS).

Економічні експерти польського Центрального банку Obserwator Finansowy вважають, що найближчим часом українські трудові мігранти будуть активно переїжджати з Польщі до Німеччини.