Прості польські робітники заробляють в чотири рази більше українців

Головне статистичне управління Польщі опублікувало дані про те, скільки в середньому заробляли польські працівники в минулому році. В результаті вийшло 4271 злотих або за курсом трохи більше 1 000 євро, про це повідомило Радіо Польща.

сколько зарабатывали поляки в прошлом году

Польська заробітна плата поступово набирає вагу, цьому сприяє постійний впевнене зростання економіки, який дає можливість роботодавцям значно піднімати зарплату працівникам. З урахуванням інфляції, якщо порівнювати реальне зростання середньої зарплати з 2016 роком, то він становить 3,4%.

Дані за четвертий квартал, які опубліковані статистичним управлінням Польщі показують ще більші показники: 4516 злотих (€1075).

На сьогоднішній день зарплата українських працівників сильно програє польської, приблизно в чотири рази менше. У грудні 2017 року для працівників промисловості і бюджетних організацій вона склала 8 777 гривень, в перекладі на євро – 265. За прогнозами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана за цей рік середня заробітна плата підвищиться до 10 000 гривень або 300 євро, якщо курс сильно не зміниться.