Візова програма уряду Австралії фермерам не до душі

Серед австралійських фермерів наростає розчарування дією візової програми по залученню іноземних робітників.

Фермер, який спеціалізується на вирощуванні кавунів, Девід Кормак, швидше за все, буде змушений закрити назавжди свою ферму. На його думку, винна візова система, яка сьогодні діє в Австралії.

За заявою уряду Північної Території, проблема скорочення чисельності населення і нестача працівників буде вирішена. З 1 січня 2019 року діє оновлена п’ятирічна угода про міграцію      (DAMA II).

Згідно з новими правилами, роботодавцям надається можливість найняти мігрантів, якщо серед місцевих жителів не будуть знайдені відповідні працівники потрібної кваліфікації. Чиновники стверджують, що угода допоможе роботодавцям штату утримувати персонал протягом п’яти років. Мігранти після трьох років роботи в країні будуть мати право подати заявку на постійне проживання.

Угода DAMA II передбачає можливість для працевлаштування мігрантів по 117 спеціальностям, у тому числі і працівників без вищої освіти.

Експерти з міграції вважають, що місцева влада Північної Території повинна знайти спосіб включити сезонні роботи в схему DAMA II. Мінімальна ставка для тих, хто буде працювати за новою угодою становить 54 тисячі доларів США на рік.

Нагадаємо, раніше ми писали про кардинальну зміну іміграційної політики уряду Великобританії після виходу з Європейського союзу. В першу чергу, надаватиметься можливість працевлаштуватися висококваліфікованим іноземним працівникам.

Джерело: news.eurabota.ua

11.01.2019