Громадянство Аргентини для українців

Що знає слов’янин про Аргентину, обираючи постійним місцем проживання цю «срібну» землю? Не вдаючись до допомоги Інтернету, багато хто напевно згадає край, оточений Андами на сході, меломани наспівають пісню «Do not cry for me, Argentina» з мюзиклу «Евіта», політично стурбовані згадають про те, що Президент там – жінка, начитані назвуть імена Борхеса і Кортасара. А щоб назвати ім’я найпопулярнішого аргентинця всіх часів Дієго Марадони, зовсім не треба бути любителем футболу. Звичайно, ці знання поверхневі для того, щоб жити в державі.

громадянство Аргентини для українців

Чому багато земляків обирають саме цю південноамериканську країну? Як отримати та оформити аргентинське громадянство українцям? Стаття відповість на ці та багато інших питань.

Зміст

  1. Які переваги чекають іммігрантів
  2. Хто допоможе емігрувати
  3. Способи еміграції
  4. Як отримати громадянство Аргентини?
  5. «Мінуси» проживання
  6. Що потрібно для отримання аргентинського громадянства?

Які переваги чекають іммігрантів

Піввідсотка населення тут складають слов’яни. Емігрувати до Південної Америки українці почали ще в кінці 19-го століття. В той самий час з України сюди потягнулися поволзькі німці. Зараз на «срібній» землі досить численна слов’янська діаспора – 300 тисяч етнічних українців, та 7 тисяч білорусів.

Приїжджі не відчувають себе тут «третім сортом», бо майже все населення складається з емігрантів. У законодавстві навіть прописаний пункт про те, що дана країна може офіційно приймати на ПМП до 100 тисяч мігрантів на рік.

Це аж ніяк не найбагатша держава світу, але на їх зарплати можна цілком гідно оплачувати не тільки порівняно недороге житло і продукти, але і відкладати на чорний день або подорожувати. До переваг життя тут можна віднести безкоштовну медицину та освіту, низьке криміногенне середовище, невисокі податки.

Хто допоможе емігрувати

Якщо займатися бюрократичною метушнею ніколи, і є зайві гроші, існує безліч посередницьких фірм, які за певну плату допоможуть вам в оформленні паперів. Але значно безпечніше знайти імміграційне відомство держави в Інтернеті та самому розібратися у всіх тонкощах отримання аргентинського громадянства.

Способи еміграції

Існують такі способи іміграції:
  1. Туристична віза. Найпоширеніший варіант. Доки не закінчився її термін, слід вступити до навчального закладу країни або офіційно працевлаштуватися. Це допоможе отримати імміграційну візу на рік, яку потім можна продовжити. Такий метод відкриває вид на проживання.
  2. Бізнес-імміграція. Ціна питання – 100 тисяч доларів, які треба вкласти в місцеве підприємництво. Свої заощадження потрібно покласти на банківський рахунок – іншими словами зробити інвестицію в економіку країни. Можна відкрити нову справу або купити готове підприємство.
  3. Імміграція через шлюб або по народженню дитини. Дитина, що народилася на території Аргентини, стає її громадянином автоматично, батьки отримують право на ПМП. Підданство також можна прийняти, уклавши шлюб з аргентинцем або аргентинкою.
  4. «Рантьє». Спосіб для забезпечених людей. На співбесіді в консульстві важливо довести, що дохід охочого емігрувати становить понад 1200 доларів на місяць, а джерело прибутку легальне.
  5. Політичний притулок. Відомі випадки, коли держава надавала притулок представникам сексуальних меншин, гнаним на батьківщині. До таких хитрощів вдаються, бажаючи дістати громадянство найкоротшим шляхом.

Слід пам’ятати, якщо громадянин України їде до родичів або на екскурсію, а візит не триватиме довше, ніж 90 днів, віза не потрібна. Якщо їхати працювати або навчаєтися, дозвіл консульства обов’язковий.

Як отримати громадянство Аргентини

Щоб стати громадянином Аргентини, треба легально проживати тут як мінімум 2 роки. Потім досить уявити належні документи в міграційну службу і пройти нехитру співбесіду. Через півроку законного перебування в країні можна вимагати ПМП.

Можливість іммігранту знайти роботу і законно проживати в країні засвідчить Документ національної ідентифікації – DNI. Його можна отримати, приїхавши на континент. Процес легалізації документів триває два з половиною місяці та коштує 15 доларів. З ними можна працевлаштуватися в Аргентині, а в майбутньому подати клопотання про громадянство.

DNI видають на 1 рік, за умови законослухняності іммігранта, продовжується. Через 2 роки можна претендувати на отримання підданства.

«Мінуси» проживання

Як і в кожній країні, є тут і свої недоліки. Переїжджати сюди не радять:

  • тим, хто хоче дійсно заробити. Аргентина не надасть такого працевлаштування, як США або країни Західної Європи;
  • тим, хто небайдужий до їжі – тут задовольняються невеликим вибором товарів;
  • тим, хто любить хороші автомобілі (вони дуже дорогі).

Що потрібно для отримання аргентинського громадянства

Будь-яка людина, яка поважає себе, розкриваючи обійми підданим інших країн, вимагає шанувати свої закони та спілкуватися державною мовою.

Щоб стати громадянином Аргентини, крім наявності необхідних довідок, важливо володіти елементарними знаннями.
  1. Достатній рівень знання іспанської мови.
  2. Знання конституційних норм держави.
  3. Метрика.
  4. Документ національної ідентифікації.
  5. Рахунок в місцевому банку.
  6. Довідка про доходи.
  7. Контракт на офіційне працевлаштування.
  8. Оголошення про бажання отримати громадянство в двох газетах.
  9. Претендент на прийняття підданства подає перераховані документи в одне з відділень Державного суду. Очікування може тривати близько року. Якщо папери в порядку, все вирішиться на вашу користь.