У Німеччині все більше людей змушені підробляти

 

У Німеччині все частіше люди, щоб звести кінці з кінцями, паралельно працюють на кількох роботах. Згідно зі статистичними даними, в 2019 році більше 3,5 мільйона німців не розраховували тільки на зарплату з основного місця роботи, а шукали додаткове.

За минулий рік в Німеччині кількість людей, які шукають ще одне місце роботи, збільшилася на 4 відсотки. Про це заявили у Федеральному агентстві праці. Найбільшу групу з цих працівників – майже три мільйони – складають ті, хто крім основної зайнятості має ще невеликий підробіток, заробляючи додатково 450 євро на місяць. Майже 350 тисяч фахівців мали дві повноцінних роботи, з яких сплачували внески в систему соціального страхування. Близько 260 тисяч людей, працювали поєднуючи два або більше невеликих підробітка.

Згідно з результатами дослідження Фонду Ганса Беклера, 53 відсотки німців працюють на кількох роботах через фінансові труднощі або надзвичайну фінансову ситуацію.

На думку депутата Бундестагу від Лівої партії Сабіне Циммерман, в найближчі роки уряду потрібно піднімати рівень мінімальної зарплати. За даними Федерального агентства праці, у ФРН налічується більше чотирьох мільйонів працівників, які отримують менше 70 відсотків середньої зарплати по країні. В цілому в Німеччині близько 45 мільйонів працівників.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Федеральне управління статистики підбило перші підсумки 2019 року, згідно з якими економічне зростання склало всього 0,6 відсотка, що на 0,9 менше, ніж в 2018 році.

Німецька автомобільна промисловість через збільшення виробництва електромобілів втратить 410 тисяч робочих місць.