Південна Корея повідомляє про 31 новий випадок зараження коронавірусом

Сьогодні Південна Корея повідомила про 31 новий випадок зараження коронавірусом (COVID-19), в результаті чого загальне число інфікованих досягло 82, повідомило інформаційне агентство Yonhap. Тридцять випадків були зареєстровані в місті Тегу, в 300 км на південь від столиці Сеула, а також в сусідній провінції Кенсан-Намдо. БТА повідомив, що в Сеулі був підтверджений один випадок зараження.

У провінціях Тегу і Кенсан-Намдо проживає п’ять мільйонів чоловік.

З 30 нових випадків в Тегу 23 пацієнти мали контакт з 61-річною жителькою Південної Кореї, якій у вівторок був поставлений діагноз коронавірус. За оцінками, вона заразила близько 40 людей під час відвідування церкви, перш ніж дати позитивний тест на коронавірус.

Органи охорони здоров’я заявили, що досі неясно, яким чином ця жінка заразилася інфекцією, оскільки вона не мала контактів з іншими носіями вірусу і останнім часом не виїжджала за кордон.

Заступник міністра охорони здоров’я Південної Кореї Кім Кан-Ліп сказав журналістам, що на даному етапі уряд вважає, що коронавірус поширюється всередині країни. За словами міністра, уряд розширює заходи щодо запобігання поширенню інфекції на місцевому рівні.