Тисячі людей зібралися в аеропорту Клуж, незважаючи на заклики тримати дистанцію

Як повідомляє Digi TV24, “під час надзвичайного стану, коли влада рекомендує дотримуватися соціальну дистанцію, близько 1800 чоловік зібралися на парковці в міжнародному аеропорту Клуж”.

Це румуни, які їдуть на роботу за кордон спеціальними чартерними рейсами. Правила соціальної дистанції не дотримувалисяся, і деякі люди приїхали з округу Сучава, де, згідно з телевізійним даними, знаходиться епіцентр коронавіруса в країні.

Кілька автобусів, заповнених людьми, прибули на стоянку в аеропорту вже в 7 ранку, хоча рейси були між 14:00 і 21:00. Поліція втрутилася, щоб відокремити людей і поставити їх в чергу на відстані не менше одного метра.

Згідно з інформацією сайту Ziare, це румуни, які їдуть до Німеччини для роботи в сільському господарстві. 13 чартерних рейсів були організовані приватним перевізником.

Директор аеропорту Клуж Девід Чіче сказав, що персонал аеропорту був здивований великою кількістю людей на стоянці. Він закликав компанії, що організують поїздки робітників до Німеччини, подбати про те, щоб уникнути подібних ситуацій.

“Стоянка знаходиться у веденні приватного оператора, який буде покараний”, – заявила влада.

«Ми відправили туди жандармів для забезпечення громадського порядку. Регіональна інспекція поліції Клуж перевірила дотримання заходів, які повинні були бути прийняті організаторами»,- сказав префект Мірча Абрудян.