Іноземні громадяни зможуть в’їжджати в Євросоюз

На засіданні Європарламенту 25 жовтня було прийнято рішення про введення нової системи реєстрації в’їзду і виїзду на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.

Нові правила запроваджують для того, щоб посилити безпеку в країнах Європейського Союзу. У зв’язку з зрослим рівнем терористичної небезпеки і частим атаками у великих містах останні кілька років, керівництво змушене було піти на такі заходи. Вони дозволять в рази знизити ймовірність проникнення терористів на територію країн Шенгену.

пограничная проверка документовНе залежно від того, в’їжджає громадянин країни, яка не входить до складу Євросоюзу з візою або без неї, нова система передбачає реєстрацію інформації про людину. Зокрема буду зафіксовані такі дані: ім’я, проїзний документ, фотографія, дата і місце перетину кордону.

Прикордонні перевірки будуть проходити швидше, не потрібні будуть штампи в паспорті, вся інформація буде зберігатися в електронній системі. Прикордонники зможуть легше визначати людей з підробленими документами, а також тих, які перебували на території ЄС більше, ніж 90 днів у будь-якому 180-денному періоді.

Ця інформація буде цікава в першу чергу для тих, які з допомогою www.eurabota.ua знайшли підходящу вакансію і планують поїхати працювати в одну з країн Європейського Союзу.