Російський шпигун був засуджений у Швейцарії

Швейцарія засудила російського шпигуна – співробітника зовнішньої розвідки Росії, що вистежує російських дисидентів і олігархів в Женеві, повідомляє “SonntagsZeitung”.

Видання зазначає, що навіть після винесення обвинувального вироку у справі нічого не відомо.

У січні 2020 року Федеральна прокуратура Швейцарії засудила обвинуваченого до шести місяців тюремного ув’язнення за так званим судовим рішенням без публічних слухань. Вирок був винесений за незаконну розвідку. Однак чоловік був звільнений через його попередній арешт.

Згідно з “SonntagsZeitung”, м’який вердикт і рекордне коротке розслідування показують, що суд хотів позбутися дипломатично делікатної справи якомога швидше і безшумно.

Слідчі не повідомляють, хто саме стежить за шпигуном.

Згідно з інформацією “SonntagsZeitung”, він працював на російську зовнішню розвідку, і докази його провини були знайдені в повідомленнях його смартфонів. Він слідував за своїми співвітчизниками, незручними для Кремля, з безпілотником і камерою.

Швейцарські спецслужби, Міністерство закордонних справ країни, прокуратура і поліція відмовилися офіційно коментувати справу. Російське посольство в Швейцарії стверджує, що нічого не знає про цю справу.