Колишній президент Південної Кореї був засуджений до ув’язнення на 17 років за корупцію

Як повідомляє БТА з посиланням на французьку пресу, колишній президент Південної Кореї Лі Мен Бак був затриманий після остаточного винесення вироку позбавлення волі на 17 років за корупцію.

Лі Мен Бак був главою держави з 2008 по 2013 рік. У 2018 році він був на короткий час ув’язнений після того, як його засудили до 15 років тюремного ув’язнення і штрафу в 13 мільярдів вон (10 мільйонів євро) за корупцію і зловживання коштами.

Трохи пізніше Лі був звільнений під заставу і оскаржив обвинувальний вирок.

Він був визнаний винним у незаконному привласненні грошей компанією Samsung в обмін на президентське помилування лідера південнокорейського гіганта і Гун-Хі, який був засуджений за ухилення від сплати податків.

Після слухання кримінальний суд Сеула збільшив термін покарання колишнього глави держави.

Суд першої інстанції також зазначив, що обвинувачений Лі не виявив ” жодних ознак каяття або почуття відповідальності» щодо висунутих звинувачень.

Суд заявив, що обвинувачений звинуватив співробітників, з якими він працював, і співробітників Samsung.

Багато колишніх президентів Південної Кореї були відправлені до в’язниці після закінчення терміну їх повноважень. Всі четверо ще живих колишніх глав держав Республіки Корея були засуджені.

Колишній президент Пак Гун Хе, який змінив прем’єр-міністра Лі, відбуває 32-річний термін за корупцію, зловживання владою і порушення виборчого законодавства.

Інший колишній глава держави – Но Му Хен, покінчив життя самогубством в 2009 році після допиту за підозрою в корупції, в якій замішана його сім’я, нагадує AFP.