В Австралії чоловік знаходиться на карантині через китайського коронавіруса

Згідно з повідомленням Guardian, новий смертельний коронавірус з Китаю вже досяг Австралії. Органи охорони здоров’я штату Квінсленд підтвердили цей факт і повідомили, що спостерігають за станом пацієнта.

Ця людина недавно повернулася з Ухані (Китай) з респіраторним захворюванням і була поміщена на карантин в своєму будинку в Брісбені, в той час як співробітники охорони здоров’я очікують на результати аналізів.

У Китаї понад 200 людей заражені вірусом, в тому числі медичний персонал, який займається лікуванням пацієнтів. Випадки захворювання зафіксовані в трьох провінціях, а також в Пекіні.

Також були повідомлення про випадки захворювання в Таїланді, Південній Кореї і Японії, причому країни посилюють перевірку осіб, що прибувають з Китаю.

Сьогодні вранці австралійські органи охорони здоров’я заявили, що будуть застосовувати нові механізми перевірки для пасажирів, що летять прямо з Уханю в Сідней.

Анте Мілічіч, тренер австралійської жіночої футбольної команди Matildas, також підтвердив, що Австралійська федерація футболу стежить за спалахом хвороби в Китаї, де команда повинна грати на олімпійській кваліфікації. Matildas повинна була зіграти три гри в Ухані на наступному тижні, але Мілічіч сказав, що довіряє компетентним особам і не поставить під загрозу здоров’я та безпеку гравців.

Професор Брендон Мерфі сказав, що співробітники Департаменту біобезпеки Австралійської прикордонної служби та Міністерства охорони здоров’я штату Новий Південний Уельс будуть чекати прибуття наступного літака і інформувати пасажирів про симптоми вірусу.

Вони нададуть всім мандрівникам інформаційну брошуру з описом симптомів захворювання і пропозицією перевіритися. «На кордоні буде посилено заходи біологічної безпеки»,- додає Мерфі.

Найбільш поширеним симптомом є лихоманка, але у пацієнтів можуть проявлятися інші респіраторні симптоми, такі як кашель, біль у горлі і задишка.

У більш важких випадках коронавірусна інфекція може викликати пневмонію, важкий гострий респіраторний синдром, ниркову недостатність і смерть.

«Ми закликаємо всіх, у кого виникнуть будь-які респіраторні симптоми протягом 14 днів після поїздки до Уханю, негайно відвідати лікаря»,- йдеться в заяві органу охорони здоров’я.

Вперше вірус був переданий до Світової організації охорони здоров’я 31 грудня 2019 року і був ідентифікований як новий штам 7 січня.

Штами коронавіруса також є збудниками важкого гострого респіраторного синдрому (Sars) і близькосхідного респіраторного синдрому (Mers). У 2002-2003 рр. Sars вбив майже 650 осіб в материковому Китаї та Гонконзі. У всьому світі за станом на листопад минулого року їм заразилося близько 2500 чоловік, з них 858 померли.

«Станом на 20 січня кількість смертей від нової епідемії коронавіруса в Ухані зросла до шести», – повідомив мер міста державному телебаченню.

«До кінця дня в понеділок в місті було підтверджено 258 випадків захворювання»,- сказав Чжоу Сянван в інтерв’ю.

Крім того, органи охорони здоров’я східної провінції Чжецзян в Китаї повідомили, що станом на 21 січня було зареєстровано п’ять випадків нового коронавіруса.