Більшість водіїв проти подорожчання проїзду в маршрутках

Виявляється не тільки пасажирам не вигідно, коли стрімко піднімається ціна на проїзд у міських маршрутних таксі, але і водіям.

 водитель маршрутки

Постійне подорожчання проїзду в громадському транспорті, в тому числі і в маршрутках, яке спостерігається у всіх українських містах, природно, не по душі пасажирам, яким доводиться все більше викроювати грошей і без того скромних сімейних бюджетів, але і переважній більшості водіїв, які дивуються постійного подорожчання бензину, деталей, техобслуговування автобусів. Водії за те, щоб вартість проїзду не підвищувалася, інакше просто при різкому зменшенні числа пасажирів, вони не зможуть покрити витрати і хоч що-небудь заробити.

Руслан сім років працює водієм автобуса на приміському маршруті. За його словами, всі запчастини та шини подорожчали. Якщо раніше колесо варто було 900, то зараз 1400 гривень. Але підвищення вартості проїзду водій не хоче. «Якщо подорожчає проїзд ще взагалі ніхто не буде їздити», – розповів водій.

Підвищення вигідно великим гравцями транспортного ринку, а тих, хто не хоче підвищувати ціну, буквально витісняють з маршрутів. Киянам, які добираються на роботу часто з пересадками або з передмість Києва, доводиться щодня викладати за проїзд 50-60 гривень. Але більше за інших страждають пенсіонери та ті, які отримують мінімальну зарплату, яких в Україні близько 5 мільйонів чоловік.

Нагадаємо, раніше ми писали про підвищення цін на основні продукти харчування, незважаючи на відмінний урожай.

Джерело: www.eurabota.ua

05.11.2018