Запускається найдовший в історії авіамаршрут

Без всяких сумнівів, п’ятниця 18 жовтня 2019 року увійде в історію світової пасажирської авіації. На цей день запланований найбільш тривалий в історії авіапереліт за маршрутом Нью-Йорк – Сідней.

Ця подія викликала величезний інтерес не тільки у фахівців, але і у людей, які цікавляться розвитком авіатехніки, можливістю нових авіалайнерів долати величезні відстані, виконуючи безпересадочні маршрути.

Оскільки майбутня подорож триватиме близько 20 годин, екіпаж, бортпровідники і пасажири будуть під пильним наглядом лікарів. У медиків є всі підстави турбуватися про їх здоров’я. Щоб бути готовим до різних ситуацій, фахівці підібрали спеціальний набір медикаментів.

Рейс з Нью-Йорка до Сіднея буде виконуватися на літаку Boeing 787 Dreamliner, який спеціально спроектований для далекомагістральних польотів. Австралійська авіакомпанія Qantas буде здійснювати цей найдовший переліт в світі. Компанія Qantas розробляє програму підготовки нових рейсів на найближчі роки під назвою «Проект Sunrise».

Попередній рекорд по тривалості безперервного авіаперельоту було встановлено сінгапурської компанією Singapore Airlines. Він тривав протягом 18 годин. Тепер після успішного тестового польоту літаки за маршрутом Нью-Йорк – Сінгапур літають на регулярній основі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Пекіні відкрився найбільший в світі аеропорт «Дасін», на будівництво якого було витрачено понад 11 мільярдів доларів.

Серед десяти країн Східної Європи Україна перебуває на другому місці за кількістю пасажирів повітряного транспорту.