Влада Амстердама увійшла в смак – вводять ще один туристичний податок

Чиновники Амстердама придумали як одним пострілом вбити двох зайців: значно збільшити надходження до міського бюджету, і одночасно, хоча б трохи, звільнити вулиці міста від армій туристів з усього світу.

Столиця Нідерландів, Амстердам, є одним з найпопулярніших міст серед мандрівників з усього світу. Однак їх кількість настільки велика, що міська влада вирішила ввести вже другий податок спеціально для туристів, щоб, хоча б, трохи відлякати їх від міста. Планується, що податок буде стягуватися за кожну добу.

Йдеться про так званий «податок на ліжко». У мерії міста вирішили, що кожен, хто приїжджає до Амстердама, повинен буде платити за кожну ніч, яку він проводить в готелях столиці Нідерландів. При цьому, вже діє туристичний податок, який становить 7 відсотків від загальної суми проживання в будь-якому з міських готелів. З введенням нового податку з кожного туриста буде додатково стягуватися ще 3 євро за ніч.

У мерії Амстердама розраховують, що введення нового податку допоможе вирішити відразу кілька проблем міста, які пов’язані з туризмом. По-перше, суттєво зменшиться загальний потік бюджетних туристів. По-друге, доходи від нового податку будуть інвестуватися, щоб зберегти історичний образ міста, який і приваблює натовпи любителів подорожувати.

Як підрахували в мерії Амстердама, протягом року «податок на ліжко» буде приносити до бюджету міста близько 100 мільйонів євро.

Згідно зі статистичними даними, щороку столицю Нідерландів відвідують близько 18 мільйонів туристів, що майже в двадцять разів більше населення міста. Якщо нічого не змінювати, то число туристів може збільшитися ще в два рази.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Великобританії вирішив, що бажаючі приїхати до країни в якості туриста вже не будуть заповнювати паперову міграційну карту.

У літньому сезоні 2019 року поїздка до Іспанії обійдеться туристам та відпочиваючим набагато дорожче, ніж в минулому році. На здачу квартир для туристів вводяться істотні обмеження.