Австрія стимулюватиме вакцинацію ваучерами на 500 євро

“Австрійський уряд запровадив лотерею для просування вакцинації від коронавірусу. Це сталося за кілька годин до того, як парламент ухвалив закон про запровадження обов’язкової імунізації”, – повідомляє Reuters.

“Що можна виграти в лотереї щеплень? Ваучери!” Про це заявив канцлер Карл Нехамер на прес-конференції з лідером опозиційних соціал-демократів Памелою Ренді-Вагнер.

Нехамер сказав, що хоче фінансової винагороди для тих, хто пройде вакцинацію. “Ми зробили уроки з минулого і побачили, що лотерея вакцинації – найкращий спосіб створити таку систему”, – додав він.

Люди отримуватимуть талон за кожну введену дозу (незалежно від того, отримали вони її кілька місяців тому чи вперше). Тож у тих, хто вже має бустер, буде по три квитки. За словами Нехамера, кожен десятий квиток отримає подарунковий ваучер на 500 євро, не уточнивши, навіщо призначалися ваучери.

Учора нижня палата парламенту ухвалила закон про обов’язкову вакцинацію для всіх дорослих в Австрії з початковим штрафом у розмірі 600 євро та до 3600 євро у разі повторних відмов.

Приблизно 72% населення Австрії повністю вакциновано проти Covid-19. У середу було рекордне кількість заражених, викликане Omicron. Але уряд хоче уникнути нової блокади, оскільки четверта закінчилася лише минулого місяця.