Брюссель схвалив план Німеччини з порятунку Lufthansa від банкрутства

“Європейська комісія схвалила план уряду Німеччини з порятунку Lufthansa від банкрутства. Берлін зможе врятувати компанію від банкрутства, але за певних умов”, – повідомляє AFP.

Комісія заявила, що дозволила фінансову ін’єкцію в 9 мільярдів євро, щоб підтримати компанію, але Lufthansa доведеться відмовитися від слотів в аеропортах Франкфурта і Мюнхена, щоб забезпечити чесну конкуренцію.

Комісар ЄС з питань конкуренції Маргрет Вестагер зазначила, що ці кошти допоможуть Lufthansa під час пандемії коронавіруса, яка особливо сильно вдарила по авіаційній галузі.

Як повідомили в DPA, доля німецького перевізника буде вирішена сьогодні на позачергових зборах акціонерів, які проголосують за планом уряду. Угода вимагає, щоб уряд Німеччини отримав 20% акцій компанії.

Ця частка, що оцінюється в 300 млн. євро, є невеликою частиною загального пакету, але турбує інвесторів, які бояться втратити свої акції в результаті втручання уряду. Уряд заплатить 2,56 євро за акцію, що становить близько ¼ ринкової ціни.

Результат голосування залежить тільки від однієї людини, а саме від Хайнца Германа Тіле – найбільшого акціонера Lufthansa. Він розкритикував угоду, але сказав в інтерв’ю в середу, що вирішив підтримати її.

«Я буду голосувати за цю пропозицію», – пообіцяв Тіле Franfurter Allgemeine. Нещодавно він збільшив свою частку у перевізника до 15,5%.

Reuters повідомляє, що після того, як Тіле зняв свої заперечення, акції Lufthansa підскочили на 10% на торгах сьогодні.