Влада Іспанії побачили в туристах «дійну корову»

Іспанська влада різних рівнів намагається створити такі умови для іноземних туристів, щоб ті навіть і не могли подумати про можливість хоч трохи заощадити.

Іспанія вже довгі роки знаходиться на вершині популярності серед туристів з усього світу, які охоче приїжджають до країни протягом усього року, а особливо влітку. Тут для мандрівників просто роздолля: величезна кількість архітектурних пам’яток, красиві пейзажі і одні з найкращих пляжів в Європі.

Туристичний сектор економіки приносить величезні доходи до бюджетів різних рівнів. Проте влада Іспанії вважає, що на великій популярності країни серед іноземців можна заробити ще більше, і створюють такі умови, щоб наростити доходи. Схоже, що в літньому сезоні 2019 року поїздка до Іспанії обійдеться туристам та відпочиваючим набагато дорожче, ніж в минулому році. Справа в тому, що для більшості мандрівників, які звикли зупинятися не в готелях, а в так званих «туристичних квартирах», щоб істотно заощадити свій бюджет, місцеві влади в Іспанії приготували неприємний «сюрприз». На здачу квартир для туристів вводяться істотні обмеження, а в Мадриді таких квартир взагалі більше не буде. На думку експертів туристичного ринку, готелі, позбувшись від конкурентів, зможуть спокійно починати піднімати ціни.

У програші залишаться і самі іспанці, адже для жителів багатьох міст, здача квартири, особливо в літній сезон, була відмінною підмогою в фінансових справах. Щоб оцінити масштаби проблеми, досить навести дані статистики: протягом 2018 року Іспанію відвідало 82,6 мільйона іноземних туристів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Міністерстві економіки і торгівлі запевнили українців, які планують в цьому літньому сезоні відпочивати за кордоном, що повторення масових збоїв в чартерних програмах в цьому році не буде.

З 1 червня 2019 року Малайзія вводить туристичний податок для виїжджаючих з країни мандрівників.