Ведмеді вбили співробітника в парку дикої природи в Шанхаї

Шанхайський парк дикої природи пообіцяв посилити безпеку після того, як один з його співробітників загинув, жорстоко покусаний ведмедями на очах у наляканих відвідувачів.

Трагедія сталася в сафарі-парку і була знята одним з пасажирів туристичного автобусу. На відео, розміщеному в Інтернеті, автобус рухається по дикій місцевості, і пасажири починають кричати, вказуючи на скупчення ведмедів за вікном.

“Там хтось є!” – схвильовано крикнув один з пасажирів, а інший запитав: «Що відбувається?»

У зоопарку висловили співчуття родині загиблого співробітника, додавши, що керівництво жахливо засмучено трагедією і зробить все, щоб цього не сталося знову. Парк також вибачився перед туристами, що стали свідками зловісного інциденту, і відшкодував їм вартість квитків.

У парку тимчасово закрили зону дикої природи, де ведмеді пересувалися безперешкодно, і посилили заходи безпеки. Відвідувачі можуть перебувати в цьому районі тільки на автобусах.

Відео інциденту швидко розлетілася по китайській соціальній мережі Weibo і викликало суперечки про необхідність таких умов для тварин.

Деякі користувачі закликали повністю закрити зоопарки, зазначивши, що ведмеді просто ведуть себе, як дикі тварини. Інші звинувачують в трагедії керівництво зоопарку і недостатні заходи безпеки.