Колишній президент Аргентини звинувачується в корупції. Суд розпочався

Суд над колишнім президентом Аргентини Крістіною Фернандес де Кіршнер (2007-2015), яку обвинувачують у корупції, почався у вівторок в Буенос-Айресі.
В обвинувачувальному висновку стверджується, що в період її перебування в президентському кріслі вона уклала 51 суспільний договір з одним підприємцем з провінції Санта-Крус за завищеними цінами.
Обвинуваченим у цьому процесі є також колишній міністр планування Хуліо Де Відо, а також колишні члени уряду Кіршнер, які вже кілька місяців перебуває в слідчому ізоляторі. Колишнього президента, яка в даний час є сенатором, від арешту захищає імунітет.
Колишній президент написала у вівторок в Twitter, що висунення проти неї звинувачень в корупції є “політичним переслідуванням”.
Процес збігся з початком виборчої кампанії в Аргентині. Фернандес де Кіршнер оголосила в суботу, що має намір подати заявку на пост віце-президента разом з головою лівоцентристського Фронту громадянської єдності Альберто Фернандесом, який буде боротися за пост президента 23 жовтня. Консервативний президент Маурісіо Макрі хоче в цих виборах забезпечити собі переобрання.
Відносно Кіршнер проводиться кілька розслідувань, більшість з яких стосуються корупції. Вирок по процесу, розпочатому у вівторок, очікується в 2020 році.