Туристів в Парижі хочуть змусити більше ходити пішки

Найімовірніше, найближчим часом в Парижі вже не можна буде покататися на великих туристичних автобусах для екскурсій по центральній частині міста.

Про те, що планується прийняти нове законодавство, щоб істотно обмежити рух туристичних автобусів по міських вулицях, недавно оголосили в мерії Парижа.

Французька столиця користується величезною популярністю у іноземних туристів, і люди з провінції також приїжджають помилуватися красотами міста. Однак в мерії Парижа заявляють, що кількість туристів, особливо в центральній частині міста, просто зашкалює, тому, щоб хоч трохи розвантажити центральні райони, де зосереджені головні визначні пам’ятки, прийнято рішення прибрати з вулиць туристичні автобуси.

На думку представників мерії Парижа, це повинно змусити гостей міста більше користуватися громадським транспортом, ходити пішки, кататися на велосипедах.

Заступник мера Парижа Еммануель Грегуар зазначив, що ситуація в столиці в порівнянні з іспанською Барселоною або італійської Венецією ще не досягла критичної межі, але парижани вже стурбовані напливом туристів.

Розроблений новий законопроект, який передбачає обмеження руху туристичних автобусів і організацію паркувальних місць за межами міста, щоб автобуси не заїжджали на центральні вулиці. Також чиновник додав, що подібні нововведення допоможуть покращити екологічну ситуацію в Парижі.

Туристичним гідам доведеться пристосовуватися до нових ініціатив мерії, розробляючи велосипедні або пішохідні екскурсії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в червні єгипетські власті ухвалили рішення, щоб українські туристи змогли разом з електронними візами і далі оформляти візи після прибуття до аеропорту.

У Римі почали діяти нові правила для туристів і нові штрафні санкції за різні порушення.