Жінка померла під час арешту в Мексиці, поліція веде розслідування

“Мексиканська влада розслідує дії чотирьох поліцейських після надмірного застосування сили проти жінки в наручниках, яка загинула в туристичному курорті Тулум”, – повідомляє Deutsche Welle. В обвинувальному висновку стверджується, що розтин показав, що жертва померла в результаті «перелому верхньої частини хребта, викликаного розривом першого і другого хребців».

Травми, згідно з висновком, заснованим на кримінології, судової медицини і зібраних відеозаписах, «сумісні і збігаються із заходами утримання під вартою, які застосовувалися до потерпілого під час його затримання і перед його смертю.

Нагадуємо, що в суботу поліція відреагувала на скаргу сусідів на жінку, яка порушує громадський порядок. За словами очевидців, поліція напала на неї а, побачивши, що вона більше не реагує, забрала тіло, не намагаючись провести реанімацію.

Активісти порівнюють це з вбивством афроамериканця Джорджа Флойда, який помер від задухи поліцією в Міннеаполісі, штат Міннесота, в травні 2020 року, що спровокувало історичні протести проти расової дискримінації в Сполучених Штатах.

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор назвав цю подію «жорстоким» вбивством. Жертвою, яка офіційно не встановлена ​​прокуратурою, але була встановлена ​​групами іммігрантів і феміністок, стала 36-річна Вікторія Есперанса Салазар, яка жила в мексиканському місті зі своїми трьома дітьми. «Вона була затримана чотирма поліцейськими, піддалася жорстокому поводженню і убита», – сказав президент. «Це факт, який наповнює нас ганьбою, болем і соромом», – додав Лопес Обрадор.

Президент Мексики згадав цей факт під час відкриття форуму з прав жінок, в якому по відеозв’язку брали участь президент Франції Еммануель Макрон і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. «Я хочу сказати її родичам, жінкам з Сальвадору і Мексики, жінкам усього світу, що всі винні будуть покарані, вони вже знаходяться в процесі судового розеслідування і не залишаться безкарними», – сказав президент.