Нові правила отримання американських робочих віз не підуть на користь бізнесу

Зміни в правилах видачі робочих віз Н-1В суттєво ускладнять ситуацію з працевлаштуванням кваліфікованих працівників з-за кордону.

Для внесення змін до правил про видачу робочих віз був обраний дуже невдалий період, оскільки у бізнесменів просто не буде часу адаптуватися. Це тільки одна з прогнозованих проблемних ситуацій.

На сьогоднішній день серед американських роботодавців і в експертному середовищі йде активне обговорення нової системи реєстрації заявок на візу Н-1В. Розглядаються негативні аспекти, які можуть завдати великої шкоди американському бізнесу.

Зміни в правилах подачі заявок на візи Н-1В були опубліковані, коли починається підготовка американських компаній до боротьби за обмежену кількість нових віз. Це призвело до хиткого становища роботодавців. Виходить, що часу все менше, а невизначеності все більше.

Американські роботодавці побоюються, що оскільки відносно легко можна зареєструвати потенційного працівника, реєструвати будуть навіть тих, хто зовсім не відповідає вимогам. Така ситуація загрожує багатьма труднощами для роботодавців, чиї заявки були відібрані в рамках лотереї. В таких умовах вкрай складно планувати роботу і керувати працівниками.

Ініціатива відбирати тільки фахівців високої кваліфікації має деякі труднощі, адже вона доречна не у всіх випадках. Компанії, які наймають працівників, де не потрібно бути магістром можуть мати великі проблеми. Наприклад, установи системи охорони здоров’я виявляться в дуже скрутній ситуації.

Нагадаємо, 19 грудня парламент Німеччини буде розглядати і голосувати законопроект, який передбачає зняття обмежень на працевлаштування громадян третіх країн.

Джерело: www.eurabota.ua

12.12.2018