У Венеції знайшли спосіб зібрати кошти на ремонт собору Сан-Марко

Знаменитий венеціанський собор Сан-Марко дуже постраждав від руйнівної повені, яка була в минулому році.

Минулорічна повінь завдала великої шкоди Венеції, яка входить до числа найпопулярніших міст серед іноземних туристів. Серед будівель, які потрібно відновити в першу чергу, собор Сан-Марко. Звичайно, грошей в міському бюджеті на відновлювальні роботи не вистачає. Тому влада Венеції вирішила з квітня зробити вхід до собору платним. Ціна квитка поки не відома. Квиток можна буде купити на сайті Сан-Марко.

У вартість буде входити відвідування основних приміщень собору, додаткових залів і вівтаря Пала д’Оро.

Звичайно, для віруючих відвідування собору залишиться безкоштовним. Для них передбачений окремий вхід.

В середньому до Венеції протягом року приїжджає понад 22 мільйонів туристів з усього світу. Іноземців настільки багато, що раніше влада змушена була встановити ліміт відвідувань пам’яток на площі Сан-Марко. Наразі кошти, виручені за квитки допоможуть врятувати постраждалий собор.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що заселення до турецьких готелів тепер буде займати набагато більше часу. Це пов’язано з посиленням контролю за виконанням закону про захист персональних даних.

У Єгипті відкрили новий міжнародний аеропорт «Береніс», який буде обслуговувати курорти, розташовані на узбережжі Червоного моря.