І пандемія не може побороти смог в Японії

Викиди вуглекислого газу в Японії досягли найвищого рівня за 23 роки в минулому році, незважаючи на скорочення виробництва і обмеження людської діяльності під час нової пандемії коронавіруса. Про це сьогодні повідомило Національне метеорологічне управління Японії.

Його фахівці регулярно проводять такі вимірювання в трьох основних точках – на північному сході префектури Івате, на південному острові Йонагуні (префектура Окінава) і на островах Огасавара на південь від Токіо. Також фахівці стежать за екологічною обстановкою в повітрі і на морі.

Згідно з дослідженнями минулого року, середня концентрація вуглекислого газу в цих місцях коливалася від 414 до 417 частин на мільйон. Це рекордний показник з 1987 року, коли така статистика початку систематизироваться в Японії. На початку 2000 року цей показник знаходився на рівні 370.

«Не дивлячись на різні обмеження на діяльність людей і їх пересування, накладені пандемією коронавіруса, концентрація вуглекислого газу в атмосфері Японії продовжує зростати. Ми повинні продовжувати наші зусилля по скороченню викидів»,- заявили в метеорологічному бюро.