П’ятеро заарештовані за теракт в Рамбуйї

Французька влада затримали п’ять осіб в рамках антитерористичного розслідування в Рамбуйї, коли співробітник поліцейської дільниці отримав смертельне поранення.

“Французька поліція застрелила туніського нападника незабаром після того, як в п’ятницю він вдарив неозброєного адміністративного співробітника ножем в шию біля входу в поліцейську дільницю”, – повідомляє AP.

На прес-конференції в неділю прокурор по боротьбі з тероризмом Жан-Франсуа Рікар заявив, що поліція допитує двоюрідного брата нападника.

За словами Рікара, зловмисник, пізнаний владою, як Джамал Г., незаконно в’їхав до Франції в 2009 році і отримав документи на проживання в кінці 2019 року. “За словами його батька, він був фанатичним мусульманином”, – додав Рікар.

Він спостерігав за поліцейською дільницею і слухав релігійні пісні, що закликають до «джихаду», якраз перед нападом, згідно зі свідченнями, знайденим на його мобільному телефоні.

Свідки чули, як він сказав «Аллах Акбар» під час теракту.

За словами Рікара, у нього немає судимостей або доказів радикалізації, підкресливши, що на даний час ведеться розслідування, щоб визначити, чи допомагали затримані нападнику або надихали його.