Україна отримає безвіз з ще однією країною Європи

Україна і республіка Північна Македонія домовилася про умови запровадження безвізового режиму. Напередодні цю новину підтвердили в прес-службі вітчизняного МЗС.

Проект досягнутої угоди передбачає введення безвізового режиму для громадян обох країн. Підставою для нього стане наявність біометричного паспорта.

Відповідна угода була підписана між українським і северомакедонскім урядом ще на минулому тижні. Урочиста церемонія відбулася в Скоп’є за участю вищих дипломатичних рангів з обох країн.

Читайте також: Гривня одна з найбільш недооцінених валют світу

Сторони домовилися про введення безвізового режиму для громадян з біометрикою протягом 90 днів протягом періоду в 180 днів. Окремо відзначимо, що громадянам обох країн більше не доведеться оформляти довгострокові візи для працевлаштування, навчання або возз’єднання сімей. Крім того, всі оформлення документів будуть безкоштовними для громадян обох країн.

Про терміни реалізації положень цієї Угоди буде оголошено пізніше. Крайнім терміном старту роботи безвізового режиму між Україною та Північної Македонією названо 15 березня наступного року.