У президента Мексики коронавірус

“Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заразився коронавірусом. Про це глава латиноамериканської держави заявив в неділю ввечері”, – повідомляє ТАСС.

«З жалем повідомляю вам, що я заразився COVID-19. Симптоми легкі, але я вже лікуюся. Як завжди, я зберігаю оптимізм»,- сказав Обрадор. За словами 67-річного політика, на ранкових нарадах його змінить міністр внутрішніх справ Ольга Санчес Кордеро. «Я буду стежити за керівництвом країною з Національного палацу», – додав він.

Президент Мексики оголосив, що сьогодні він проведе заплановані телефонні переговори зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. “Я поговорю з президентом Володимиром Путіним по телефону про терміни поставки нам вакцини Sputnik V”,- сказав він.

Глава Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв в інтерв’ю «Росія-24» повідомив, що фонд очікує якнайшвидшої реєстрації вакцини Sputnik V в Мексиці.

Нагадаємо, 19 січня Обрадор оголосив, що влада латиноамериканської країни має намір закупити 7,4 мільйона доз «Супутника V» в період з січня по березень цього року. Ще не відомо, коли мексиканський регулятор може видати дозвіл на використання російського препарату в країні.