Авіакомпанія Qatar Airways літатиме з аеропорту Львів

У літньому сезоні 2019 року один з провідних авіаперевізників світу – Qatar Airways планує почати виконувати регулярні рейси з Міжнародного аеропорту Львів імені Данила Галицького.

Про те, що одна з найбільших авіакомпаній світу – Qatar Airways буде виконувати рейси з львівського аеропорту, розповіла генеральний директор транспортного підприємства Тетяна Романовська.

На сьогоднішній день авіакомпанія Qatar Airways виконує рейси лише з Міжнародного аеропорту Бориспіль. Львів стане другим українським містом, звідки будуть виконуватися рейси авіаперевізника. За словами топ-менеджера, переговори про початок польотів йдуть повним ходом.

Тетяна Романовська підкреслила: «У січні ми чекаємо, що Qatar Airways приїде до нас провести операційний аудит. Неофіційне рішення про старт польотів є. Але остаточне буде прийнято після аудиту».

Крім цього, тривають переговори з нідерландською авіакомпанією KLM про відкриття рейсу Львів-Амстердам. Існують певні складнощі через те, що KLM на сьогодні не вистачає слотів на виконання регулярних рейсів в аеропорт Амстердама, але авіакомпанія дуже зацікавлена у відкритті рейсів зі Львова і буде і далі шукати для цього можливість.

Також директор аеропорту підкреслила, що в 2019 році пріоритетним завданням транспортного підприємства буде запуск нових рейсів в Португалію та Іспанію, які все більше набирають популярність серед українців. Переговори ведуться відразу з чотирма найбільшими авіаперевізниками – Wizz Air, Ryanair, SkyUp, МАУ. Поки жодна з компаній не прийняла позитивне рішення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що український лоукостер SkyUp Airlines почав виконувати регулярні рейси. Першим став рейс за маршрутом Київ-Тбілісі.

Джерело: news.eurabota.ua

08.01.2019