Найсильніший за 20 років землетрус обрушився на Каліфорнію

«Сила землетрусу, що обрушився на південь Каліфорнії в четвер, склала 6,4 бала і була найбільшою за останні 20 років»,- повідомили сьогодні місцеві служби. У місті Ріджкрест, де знаходився епіцентр, спалахнули потужні пожежі. Сейсмологи не виключають можливості вторинних поштовхів.
«Поштовхи відчувалися, зокрема, у віддалених від епіцентру землетрусу більш ніж на 300 км, Лос-Анджелесі і Лас-Вегасі»,- повідомили сейсмологічної геологічної служби США. Епіцентр землетрусу знаходився поблизу 28-тисячного Ріджкреста. Так званий гіпоцентр знаходився на глибині чотирьох кілометрів.
У деяких будинках в Ріджкресті немає електрики і води, пошкоджено багато будівель і доріг. 15 постраждалих були евакуйовані до місцевих лікарень.
Після землетрусу, який стався за повідомленням CNN, в четвер 10:33 за місцевим часом пішла серія з п’ятдесяти слабших вторинних поштовхів.
Експерт в області землетрусів з Каліфорнійського інституту сейсмічних технологій Люсі Джонс попередила, що не можна виключати можливість виникнення вторинних поштовхів, навіть з амплітудою 5 балів, адже Каліфорнія знаходиться в зоні високої сейсмічної активності.