Робота в Ізраїлі для жінок

Земля Обітована приваблює українців наявністю вакансій з гідною оплатою праці. Є робота в Ізраїлі для жінок і для чоловіків.

Ця стаття присвячена питанням працевлаштування представниць прекрасної статі.

работа для женщин в Израиле

Дізнаєтесь, які вимоги пред’являють до кандидатів, які професії користуються попитом, як влаштуватися на сезонну роботу, скільки платять.

Популярні жіночі професії

Для жінок відкриті вакансії в медичних установах, але робота лікарем або медсестрою неможлива без нострифікації диплома та складання кваліфікаційних іспитів. Підтвердження освіти тривалий процес. Багато починають з не потребують кваліфікації вакансій та проходять процедуру підтвердження, перебуваючи в Ізраїлі.

Знання англійської мови або івриту допомагає в пошуку вакансій, але не є обов’язковою умовою. Якщо у жінки немає спеціальної освіти, не варто впадати у відчай, пропозиції знайдуться для всіх.

Багато роботи для доглядальниць в Ізраїлі по догляду за людьми похилого віку та людьми, що зазнають труднощі з самостійним пересуванням. Потрібні няні для малолітніх дітей, гувернантки, прибиральниці офісів, житлових, торгівельних та промислових приміщень.

Українки часто працюють санітарками і доглядальницями в госпіталях, хоспісах, реабілітаційних центрах та будинках престарілих. У готелях і ресторанах Ізраїлю затребувані покоївки і помічниці на кухні.

Є робота в Ізраїлі і для українських дівчат вік, яких досяг 20 років.

Претендентки повинні бути терплячі, доброзичливі і працелюбні. Необхідна готовність надавати допомогу людям. Працювати можна на дому у клієнта або у медичному закладі. Тим, хто доглядає за літніми або хворими часто пропонують безкоштовне житло і харчування.

Жінки від сорока років прекрасно справляються з роботою домробітниці в Ізраїлі, стежать за прибиранням будинку, приводять в порядок одяг і постільну білизну, закуповують продукти і готують їжу.

Уборка дома фото

В Ізраїлі маса російськомовних жителів, тому українкам часто пропонують зайняти вакансії продавців в торгових центрах, на ринках і продуктових магазинах. Багато роботи в Ізраїлі підійдуть і для чоловіків і для жінок.

Наприклад:

  • прибиральники офісів і приміщень після будівництва;
  • заправники і касири на території бензозаправних станцій;
  • помічники кухаря;
  • пакувальники товарів.

Якщо немає професійних навичок, шукайте варіанти з пропозицією сезонної зайнятості на 60-90 днів на підприємствах, які спеціалізуються на вирощуванні й збиранні сільгосппродукції.

Роботи в Ізраїлі для жінок з України багато. Трудоустраивайтесь за контрактом і уважно читайте трудову угоду перед підписанням.

Умови праці

Робота в Ізраїлі за трудовим контрактом гарантує гідні умови праці, забезпечення спецодягом, обладнанням та спецзасобами. Професіоналам часто оплачують медичну та соціальну страховку. Розмір заробітної плати не опускається нижче прийнятої по країні мінімальної оплати за конкретної галузі. Робота у вихідні, святкові дні та надурочні години оплачується за підвищеним тарифом. Помічниць по будинку, няням і доглядальницям нададуть житло безкоштовне, харчування і предмети гігієни. Сезонним робітникам запропонують безкоштовне житло і доставку до місця роботи.

Тривалість робочого тижня

В Ізраїлі робочий тиждень починається в неділю і закінчується в четвер або поле обіду в п’ятницю. Тривалість робочого дня 9 годин. Тим, хто працює в сім’ях (няні, хатні робітниці та доглядальниці) гарантований один вихідний в тиждень. Для легально працевлаштованих працівників передбачений відпустка тривалістю десять днів.

Наскільки велика зарплата

Зарплата в Ізраїлі для українок залежить від регіону працевлаштування, кваліфікації, особливостей роботи.

Зарплата в Израиле

Співробітниці з кваліфікацією в середньому отримують 1300 – 1500 доларів. Сезонні робітники 800 – 950 $, але для більшості проживання безкоштовно.

Витрати на працевлаштування в Ізраїлі

Працевлаштування в Ізраїлі неможливо без участі роботодавця. Він повинен оформити і надіслати працівнику дозвіл на роботу. На його підставі оформляється робоча віза в Ізраїль категорії В1. Дізнатися подробиці можна на офіційному сайті посольства. Для підготовки і оформлення пакету документів для відкриття робочої візи документів треба мати близько 200 $. Вартість квитка на літак для однієї людини близько 360 $. Послуги агентства з пошуку вакансій та оформлення візи (якщо готуєте поїздку не самостійно) близько 600 $. Якщо вдається знайти гідну вакансію витрати швидко окупляться.

Нюанси працевлаштування жінок в Ізраїлі

Українкам без кваліфікації в Ізраїлі часто пропонують зайняти вакансію помічниці по господарству або доглядальниці для літніх людей. Це складна, вимагає співчуття, розуміння і бажання допомогти людині робота. Вакансії пропонують претендентам у віці від 25 до 55 років, але найлегше знайти роботу жінкам від 40 років. Офіційне працевлаштування за контрактом — хороша гарантія дотримання досягнутих домовленостей.

Переваги і недоліки працевлаштування в Ізраїлі

Розібратися в перевагах і недоліках роботи в Ізраїлі допоможе таблиця.

 
ПеревагиНедоліки
Широкий спектр відкритих вакансійБагато сезонні вакансії
Річна робоча віза може бути продовжена сім разівНеможливо оформити робочу візу без участі роботодавця.
Репатріанти отримують допомогу від державиДля отримання статусу репатріанта необхідно мати прямі родинні зв’язки по материнській лінії з євреями.
Процедура працевлаштування проста і зрозумілаПакет документів для оформлення візи великий

Відгуки українок про легальної роботи в Ізраїлі.

Чим приваблива робота за контрактом в Ізраїлі для жінок допоможуть зрозуміти відгуки.

Оксана Гончар, 40 років, Кривий Ріг

Більше року працюю доглядальницею в центрі реабілітації Бней Шлюб. До цього 2 роки пропрацювала за цією ж спеціальністю в Польщі.

Навантаження терпима. Щомісяця отримую 1700 $ — це в два рази більше ніж в Європейських країнах при аналогічній завантаженні і набагато більше ніж в Україні.

В центрі є все необхідне для надання допомоги клієнтам. Відмінне ставлення до відповідальним працівникам. Якщо є бажання і навички можна отримувати до 2000$ в місяць.

Підіб’ємо підсумки

Ізраїльські роботодавці постійно пропонують вакансії для українок у великих містах і в провінції. Є робота в родині, лікувальних установах на сільськогосподарських фірмах, готелях і ресторанах. Можливе виконання короткочасних сезонних робіт і річні контракти з правом продовження

В основному зарплата залежить від кваліфікації, професійних навичок, досвіду роботи і знання мови. В першу чергу запропонують вакансії тим, хто має посвідчення репатріанта.

В підготовці документів для відкриття робочої візи в Ізраїль категорії В1 немає нічого складного. На сайті eurabota ви знайдете масу вільних вакансій. Не пропустіть шанс отримати добре оплачувану легальну роботу і прокласти найкоротший шлях до фінансового благополуччя.