Польські роботодавці зацікавлені у спрощенні легалізації іноземців

Провести кардинальні зміни, що сприяють легалізації перебування і роботи іноземців, вимагають від уряду польські роботодавці, які все більше відчувають брак кваліфікованих фахівців.

На думку представників Об’єднання роботодавців та неурядових організацій Польщі, чинний закон «робить ринок праці негнучким і призводить до ще більш привілейованого статусу роботодавця щодо іноземців, яким важко захищати свої права в разі зловживань».

Цих проблем можна уникнути, якщо кардинально поліпшити процес оформлення дозволу на роботу, наприклад, видаючи іноземцю дозвіл для працевлаштування в Польщі на певний час, але у будь-якого роботодавця, також можна ввести обмеження за спеціальностями або дозволяти шукати підходящу вакансію в одному воєводстві.

Трудоустройство фото

Пропонується, щоб іноземні громадяни, які працювали легально протягом 3 років, які отримували дозвіл на роботу протягом наступних 5 років. Щоб випускники ліцеїв, технікумів та університетів відразу після закінчення отримували дозвіл на перебування в країні протягом 3 років, а після цього могли отримати право на постійне проживання в Польщі. При цьому оформлення всіх документів повинно виконуватися онлайн, без необхідності приходити у відповідні управління.

Джерело: www.eurabota.ua