Як отримати дозвіл на роботу в Ізраїлі

Ізраїль – успішна і багата країна, де доступна прибуткова і легальна робота. Саме тому, українці вибирають це держава в якості вигідного варіанту для працевлаштування за кордоном. В цій країні зі стабільною правовою системою, інтереси легальних іноземних працівників надійно захищені. Але в той же час для того, щоб працювати легально і мати захист, іноземним працівникам необхідно мати дозвіл на роботу в Ізраїлі. Ми вам розповімо в цій статті, про те що з себе представляє дозвіл на роботу в Ізраїлі, як його оформити, які документи вам для цього знадобляться, скільки часу для цього потрібно. Крім того, ми оцінимо бюджет, необхідний для оформлення документів для роботи в країні.

Разрешения на работу в Израиле

Отримання дозволу на роботу в Ізраїлі: як це працює

Процес отримання дозволу на роботу в Ізраїлі та оформлення робочої візи типу В2 має кілька етапів:

  1. Пошук вакансії;
  2. Проходження співбесіди;
  3. Подача роботодавцем заяви в МВС Ізраїлю;
  4. Схвалення вашої кандидатури з боку МВС;
  5. Отримання дозволу від МВС на електронну пошту;
  6. Подача попередньо зібраного пакету документів для оформлення робочої візи;
  7. Трансфер в Ізраїль;

Отримання роботодавцем та видача дозволу на роботу іноземцю від Міністерства промисловості та торгівлі країни.

Ізраїль – розвинена держава, а наші колишні і нинішні співвітчизники мають історії успіху в цій державі. Легальна робота в Ізраїлі сьогодні надається українцям швидше і легше, що стало можливо завдяки інтеграції України в європейські інституції та поліпшення відносин з Ізраїлем, який відкрито визнав, що українські науковці – запорука успіху місцевої економіки.

Природно, що у багатьох з нас виникало закономірне питання: як же виїхати на роботу в Ізраїль? Для законного оформлення на роботу в країні вам знадобиться час і зусилля. З усім іншим ми спробуємо вам допомогти в цій статті.

Почнемо з того, що офіційна робота в Ізраїлі для українців можлива лише після укладення офіційного договору з місцевим роботодавцем. Лише після того, як ви вступили в правові відносини з представниками місцевого підприємства або компанії, ви маєте право почати процес отримання робочої візи в країні. Якщо пропонують який-небудь інший варіант – ви маєте справу з шахраями. Легальна робота для туристів в Ізраїлі – неможлива. Це вкрай важливо знати для власної безпеки і застави успішної роботи в країні.

Так, обравши вас на роботу, наймач повинен отримати дозвіл на ваш приїзд в країну з боку Міністерства внутрішніх справ.

Роботодавець направляє відповідний запит, де вказані ваші контактні дані, після чого МВС перевіряє вашу кандидатуру на дотримання наступних вимог:

  • наявність проблем з законом;
  • факти депортації з Ізраїлю в минулому;
  • потенційність загрози для національної безпеки країни.

Лише отримавши схвалення вашої кандидатури від МВС, ви можете перейти до оформлення робочої візи в Ізраїль.

Оформивши документ і прибувши на місце роботи, вашому роботодавцю доведеться оформити для вас дозвіл на роботу в Міністерстві промисловості і торгівлі.

Видане ними дозвіл дійсний на час вашої роботи у даного наймача. Вирішивши змінити роботу, ви втрачаєте право на здійснення трудової діяльності, а ваш новий роботодавець повинен оформити для вас новий дозвіл.

Оформление рабочей визы в Израиль

Терміни оформлення та вартість дозволу на роботу

Ізраїль проводить прозору візову політику, яка відрізняється лояльністю до іноземців. Так, візовий збір у посольстві цієї країни набагато нижчі, ніж в інших розвинених країн світу. Оформлення робочої візи доступно для кожного, так як її ціна складає всього лише 40 доларів (трохи більше 1200 гривень). Витрати на оформлення документів та візова підтримка більш ніж виправдані, адже на роботу в Ізраїль за один місяць, ви можете заробити в десять разів більше. Робоча віза в Ізраїль для українців 2017 ціна, яка доступна для всіх категорій громадян, – вигідне вкладення не тільки для вас, але і для вашої родини. До додаткових витрат варто віднести гроші, необхідні для перекладу документів на англійську та їх засвідчення у нотаріуса.

Окремо відзначимо, що якщо ви вирішите скористатися послугами численних кадрових агентств, то вам доведеться заплатити за них від 800 до 1000 доларів (понад 20 тисяч гривень).

Терміни отримання робочої візи займають від одного тижня до чотирьох.

Поради щодо оформлення документів для роботи в Ізраїлі

Всім тим хто хоче знати, як оформити документи на роботу в Ізраїль, варто знати, що цей процес довгий і вимагає терпіння і дисципліни. Так, незважаючи на ліберальність візових співробітників і невисоку вартість збору, Ізраїль серйозно ставиться до питань безпеки. Так, консульські працівники повинні упевнитися, що кандидат на отримання візи не має проблем із законом і є безпечним для Ізраїлю.

Якщо вам потрібна допомога в оформленні робочої візи в Ізраїль, то ви можете отримати її у нас на порталі. Отже, отримавши дозвіл від МВС Ізраїлю на в’їзд в країну з метою роботи потрібно написати заяву на оформлення візи типу В-2. Робоча віза в Ізраїль видається терміном на один рік з можливістю продовження. Крім заяви необхідно надати в посольство цілий пакет документів, необхідних для оформлення. Всім претендентам для оформлення робочої візи в Ізраїль необхідно надати оригінали та копії таких документів:

  • Закордонний паспорт;
  • Ідентифікаційний код платника податків;
  • Заповнену форму No1 з проханням оформлення візи;
  • Роздруковану копію дозволу на роботу від МВС;
  • Довідку про стан здоров’я;
  • Квитанцію про сплату візового збору;
  • Довідку про відсутність судимості;
  • >Довідку про місце проживання (прописку);
  • Відбитки пальців (здаються в будівлі посольства);
  • Договір з роботодавцем;
  • Заповнену анкету на отримання візи;
  • Дві фотографії розміром 5 на 5 сантиметрів;
  • Свідоцтво про шлюб.

Зверніть увагу: зазначені вище дані повинні бути надані консульським працівником та з перекладом на англійську мову. Всі документи повинні бути з апостилем, тобто завірені нотаріусом.

Нелегальна робота в Ізраїлі – чи Є сенс?

Як ми вже вказували раніше робота для туристів в Ізраїлі – міф. Якщо вам пропонують вакансію в країні без дозволу на роботу, то ви маєте справу з шахраями.

Нелегальна робота в країні піддає вас до ризику. Зважившись на такий варіант, ви можете не отримати чесно зароблених грошей, позбутися житла і засобів до існування.

Захистити свої права законним способом і покарати шахрая буде неможливо.

Крім того, нелегалам платять, мінімум в два рази менше, ніж офіційно влаштованим співробітникам. Також незаконних мігрантів часто змушують переробляти і знаходиться в небезпечних умовах.

Все що потрібно для роботи в Ізраїлі – це дозвіл від МВС та Міністерства промисловості і торгівлі.

Витративши кілька тижнів на отримання документів від даних відомств можна бути на 100% впевненим у своїй безпеці, дотримання прав і проведенні виплат від роботодавця.

Нелегалам платят в два раза меньше

Пошук роботи в Ізраїлі: програми по працевлаштуванню

Отже, перейдемо до відповіді на головне питання: Як отримати роботу в Ізраїлі? – У вас є три основні варіанти:

знайти вакансії самостійно, наприклад на відповідному розділі порталу Eurabota.ua;

звернутися за допомогою до кадровому агентству, вартість послуг якого варіюється від 800 до 1000 доларів;

скористатися програмами працевлаштування в Ізраїлі для українців.

Так, у 2016 році між Ізраїлем і Україною було підписано Угоду про тимчасове працевлаштування.

Завдяки даній програмі від 20 тисяч українців користуються правом отримання легальної роботи в країні. Окремо діє програма для українських будівельників, чия роль у підтримці стабільності ізраїльської економіки – загальновизнаний факт.

Тель-Авів офіційно підтвердив готовність дати 20 тисяч робочих віз українським будівельникам, які працюють з будівельними конструкціями і металами, а також плиточника та штукатурам. Зарплата українських будівельників в Ізраїлі починається від 40 тисяч гривень на місяць.

Знайти легальну роботу в Ізраїлі для українців можна у відповідному розділі нашого сайту, а також в Центрах зайнятості в українських містах, які направляють українські кадри на роботу в Ізраїлі в рамках реалізації положень Угоди між Україною і Ізраїлем.

Подача документів та проходження іспиту для отримання робочої візи для будівельників можлива в будь-якому обласному центрі зайнятості.

Крім того, Угода гарантує захист прав українських працівників, соціальний захист і медичну допомогу.

Програми роботи в Ізраїлі також дозволяють знайти роботу сільськогосподарським робітникам, медичному персоналу, програмістам і представникам інших галузей економіки.

Відео про дозвіл на роботу

У відео, представленому нижче, відображена типова історія українського працівника в Ізраїлі.

Отримати дозвіл на роботу і легально працювати в Ізраїлі цілком посильне завдання. Доказом цього є численні історії успіху українських мігрантів в Ізраїлі. Сотні українців, які виїхали на роботу в цю країну живуть і отримують гідну зарплату в Ізраїлі. Для пошуку роботи скористайтеся послугами нашого порталу, де представлені вакансій на роботу в Ізраїлі.